Campanie de vaccinare in Chirileu

Campanie de informare privind serviciile asistenței medicale comunitare

A 3 – Dezvoltarea și implementarea unui program în domeniul asistenței medicale comunitare 

Perioada/Data:  25 aprilie 2019

 

Locatia: Sat CHIRILEU , comuna  Sânpaul

 

Echipa: FĂRCAȘ DIANA – Responsabil componentă AMC

            ASZALOS ROZÁLIA– Expert AMC

            KULCSÁR HAJNAL – AMC

           BODI ANA- Mediator Sanitar

          PAȘCA DANIELA- Lucrător social

Descrierea activității:

 

În data de 25 aprilie a fost realizat campania de vaccinare  în  satul Chirileu  cu scopul  reducerea riscului de epidemii. Anul trecut, în 2018 august a fost epidemie de hapatita tip A și varicelă. Din cauza epidemiilor am organizat mai multe campanii de vaccinare. Vaccinurile au salvat milioane de vieți şi au împiedicat răspândirea unor boli grave precum hepatita, tuberculoza sau rujeola. Există liste de vaccinuri obligatorii şi liste de vaccinuri opţionale. La Campania de vaccinare au participat de la DSP Munteanu Petru, Ticuleanu Emanuela, Hălăsto Tiberiu- epidemiolog,  și de la Crucea Roșie am primit bomboane pentru copii, pentru mame absorbante și soluții de curățenie.

După informarea campaniei de vaccinare s-au prezentat 70 de copii din care 46 de copii au fost vaccinați după consultarea medicului între vârsta de 0- 14 ani. 24 de copii au fost diagnosticați cu faringită și laringită, care au primit tratament corespunzător și au fost reprogramați în luna următoare.

Toți copii au fost cunsultați și au fost măsurat temperatura corporală.

Persoanele care au participat la campaniile de informare erau interesați de serviciile oferite pe domeniul asistentă medicală dar și de educarea copiilor.

Părinţii au fost receptivi la informaţiile primite, adresând diverse întrebări şi în urma răspunsurilor primite au înţeles importanţa serviciilor pe care le oferă acest proiect.

            Intocmit:                                                                                          Avizat:

 

Aszalos Rozália                                                                                 Fărcaș Diana

Kulcsár Hajnal

Bodi Ana